Εργαστήρια για το Zero Waste στο Δήμο Δέλτα!

May 3, 2021 | Uncategorized, Νέα

Σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης και τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, για ενήλικες και παιδιά, οργανώνει η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes στη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου, με στόχο την εισαγωγή στη Zero Waste φιλοσοφία.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καθώς τα πλαστικά απορρίμματα πλέον κατακλύζουν τη γη μας, ενώ εκτιμάται ότι το 2030 τα πλαστικά αντικείμενα στους ωκεανούς θα είναι περισσότερα από τα ψάρια. Επιπλέον, μεσούσης της κλιματικής κρίσης που απειλεί την επιβίωση του ανθρώπου, των ειδών και των οικοσυστημάτων, είναι εξαιρετικά σημαντική η μείωση παραγωγής απορριμμάτων από όλους μας, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην μείωση της παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου. Για να γίνει αυτό, ο καθένας μας θα πρέπει να αλλάξει κάποιες καθημερινές συνήθειες και να στραφεί προς τη Zero Waste φιλοσοφία.

Η σειρά των δράσεων της Ecoroutes στο Δήμο Δέλτα θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου, με ένα σεμινάριο εισαγωγής στη φιλοσοφία του Zero Waste, με τίτλο «Μικρές αλλαγές, μεγάλος αντίκτυπος». Τις επόμενες εβδομάδες, έως και τις 2 Ιουνίου, θα ακολουθήσουν εργαστήρια κατά τα οποία οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν χρηστικά αντικείμενα και αντικείμενα τέχνης, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουν ήδη στο σπίτι τους, όπως παλιά μπλουζάκια και ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Τα εργαστήρια μπορούν να παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι που δεν είναι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα.

Τέλος, τα αντικείμενα που θα παραχθούν θα παρουσιαστούν σε υπαίθρια έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Πάρκο Κερκύρας στο Καλοχώρι!

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου του έργου «Δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα», που υλοποιεί η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes με χρηματοδότηση το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ZERO WASTE

  • Τετάρτη 19 Μαΐου, 19:00: «Εισαγωγή στη φιλοσοφία του Zero Waste: Μικρές αλλαγές, μεγάλος αντίκτυπος!», Αραβέλλα Σαλονικίδου/Cosmus DIY

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

  • Τετάρτη 26 Μαΐου, 19:00: «Πώς να κάνουμε μία τσάντα από ένα παλιό μπλουζάκι», Αραβέλλα Σαλονικίδου/Cosmus DIY
  • Τετάρτη 2 Ιουνίου, 19:00: «Κατασκευή διακοσμητικού ανθοδοχείου από πλαστικό μπουκάλι», Αραβέλλα Σαλονικίδου/Cosmus DIY

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  • Πέμπτη 20 Μαΐου, 19:00: «Φτιάχνουμε μία φωλιά πουλιού που ζει στο Δέλτα Αξιού», Χρύσα Χαντέ
  • Πέμπτη 27 Μαΐου, 19:00: «Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά», Χρύσα Χαντέ

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο και τα εργαστήρια θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

Πέντε ημέρες πριν από την ημερομηνία του κάθε εργαστηρίου θα λάβουν λίστα των υλικών που θα πρέπει να έχουν για να συμμετέχουν, καθώς και σύνδεσμο συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας zoom.