Έκθεση εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης και τέχνης στο Καλοχώρι

To Σάββατο 5 Ιουνίου σας προσκαλούμε στην έκθεση  χρηστικών αντικειμένων και αντικειμένων τέχνης από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά που διοργανώνουμε στο Πάρκο Κερκύρας, στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Με την έκθεση αυτή γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και  ολοκληρώνουμε τις δράσεις που υλοποιούμε για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση χρήσης στο Δήμο Δέλτα.

Πρόκειται για το έργο «Δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα» που υλοποιεί η KOINΣΕΠ Ecoroutes με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις δυνατότητες για μία δεύτερη ζωή που έχουν τα υλικά που θεωρούμε παλιά ή για πέταμα. Μέρος των αντικειμένων που θα παρουσιαστούν παρήχθησαν στο πλαίσιο των διαδικτυακών εργαστηρίων που πραγματοποίησε η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο του ίδιου έργου, με στόχο την εισαγωγή των κατοίκων του Δήμου Δέλτα στη φιλοσοφία του Zero Waste, δηλαδή σε έναν δρόμο που οδηγεί στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση πρώτων υλών, υλικών και ενέργειας.

Η έκθεση θα είναι υπαίθρια και θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας κατά της COVID-19.
    jpg